• Petra Hibma

IK GA HET DOEN! (5)

If you don’t know what the customer benefit is, the whole thing is a waste of time” (Branco Weiss, entrepeneur), lees ik ergens. Ik denk natuurlijk meteen aan mijn eigen product-in-spé. Het is inderdaad zonde om je tijd aan een product te besteden waarin de klant geen voordeel ziet. Want dan verkoopt het niet. Ik zie echter alleen maar voordelen en zit op een roze wolk.


Na de brainstormsessie ben ik onderzoek gaan doen en tot de conclusie gekomen dat er markt moet zijn voor mijn idee. Een cruciale vraag is echter nog onbeantwoord: ik moet weten of mijn idee uitvoerbaar is, want er komt ook – heel aards – techniek aan te pas.


Ik ben daarom onderweg naar een afspraak met iemand die mijn vraag kan beantwoorden en kan helpen om mijn idee te realiseren. Ik ben ietwat nerveus. Hoop heel hard dat ik niet binnen een uurtje van mijn roze wolk afdonder. Twijfel bekruipt me. Stel dat-ie het niet snapt. En als hij het niet snapt, dan snapt niemand het. Dan is het ook geen goed idee. Okay, hij is geen paardenman dus hij mag het best een beetje minder goed snappen. Maar misschien kán het helemaal niet, wat ik wil! Of ziet-ie het niet zitten! Maar tegelijkertijd kan ik me dat eigenlijk niet voorstellen. Pfff. Ik verman mezelf: houd op met die gedachten-pingpong, je maakt jezelf gek!


Ondertussen ben ik aangekomen op de plaats van bestemming en meld me bij de receptie. Ik word opgehaald en naar boven begeleid. De deur van de vergaderkamer gaat open en ik deins nog net niet terug. Holy crap! Er zit niet één man maar er zitten er drie! Niet één, maar drie man moet ik enthousiast zien te krijgen! Gaat dit me lukken? Smile Peet, denk ik, doe als op wedstrijd. Overtuigend binnenkomen, dan heb je de eerste punten al te pakken!