• Petra Hibma

IK GA HET DOEN!

Ik heb een besluit genomen. Ik ga het gewoon doen. Al sinds ik van de middelbare school kom, wil ik het. En ik heb het ook echt geprobeerd.


Poging 1: ik wilde naar Deurne. Maar dat was destijds nog een particuliere opleiding en veel te duur. Geen idee wat ik dan wilde, dus een secretaresseopleiding gevolgd en snel gaan werken, zodat ik in ieder geval een paard kon kopen en onderhouden. Het paard was er binnen een jaar. Ik kon mijn geluk niet op, maar het bleef kriebelen. Ik wilde méér.


Poging 2: Ik had een vriendje dat het boerenbedrijf van zijn vader had overgenomen. Maar het was crisis in de agrarische sector en er moest wat gebeuren. Nou, daar had ik wel een idee over! Enthousiast heb ik een plan geschreven, getekend hoe de opstallen aangepast konden worden en uitgelegd waarom het echt heel succesvol zou kunnen worden. Toen ze ‘om’ waren heb ik er hard aan meegewerkt om alles te realiseren. Maar het vriendje bleek niet meer geïnteresseerd en werd automonteur. En ik was van de koude kant. Dus toen alles voor elkaar was, werd ik bedankt voor het geweldige idee en de bewezen diensten en werd mij en passant meegedeeld dat een familielid van het vriendje het bedrijf ging overnemen. Met dat vriendje is het nooit meer wat geworden. Het leuke is wel dat het echt een goed idee was, want het bestaat nog steeds en is ook inderdaad erg succesvol geworden.


Poging 3 jaren later: boerderij gekocht, business plan geschreven dat – hoera – werd  werd goedgekeurd door de bank dus er stond niets meer in de weg om het nu echt te gaan doen. Behalve dat mijn echtgenoot in de penopauze belandde en verliefd werd op zijn secretaresse. In de aanloop naar de voorgenomen scheiding ging de boerderij in de verkoop. En wéér ging mijn droom in rook op. Uiteindelijk is de scheiding op de klippen gelopen. Maar het bedrijf van echtgenoot-die-toch-is-gebleven, vroeg ook van mij veel inzet. En we hadden twee kleine kinderen. Het verdween naar de achtergrond. Maar nu zijn de kinderen groot en echtgenoot is alleen nog maar verliefd op mij. Ik heb een interessante job. Ik verdien héél goed. Maar ik hou die onrust. En daarom ga ik het nu gewoon écht doen. Een hippisch bedrijf beginnen of overnemen. Nu zal het lukken ook!